Om oss

 

 

STARDUST

Miniature Horses

Vi startade Stardust Miniatures sommaren 2008 och vår första häst var ett dräktigt sto som även hade ett föl vid sidan. Vi kände direkt att detta var en ras för oss. Vi ville utveckla både hästarna och oss själva. Denna ras är väldigt arbetsvillig med ett temperament som gör att det är kul att jobba med dem och de älskar att ta sig an nya utmaningar.

När vi tränar våra hästar så gör vi det genom körning, trickträning, utställningar och tolkar med dem under vintern.

 

Stardust Miniature Horses strävar efter att avla fram den perfekta amerikanska miniatyrhästen.

Den ska röra sig som en grand-prix häst i dressyr. Den ska föra sig som en mycket känslig, lydig och väluppfostrad häst och se ut som en stor häst med inslag av araberna.

Avkomman ska alltid bli bättre än sina föräldrar och vi strävar efter en långsiktigt hållbar avel.

Vi har en tydlig vision om vad vi vill åstadkomma med vår avel, träning och tävling - den perfekta hästen!

 

Monika Swedstrand

Monika äger, startade och driver Stardust Miniature Horses. Monika jobbar till vardags som konsult inom revision och det är på sin fritid som hon spenderar dagarna i stallet för att ta hand om dessa underbara hästar och se till så att de kan prestera perfekt på utställningarna.

 

Sara Regårdh

 

Sara är brorsdotter till Monika och ni ser henne visa upp hästarna på utställningarna. Sara älskar att tävla och ställer gärna upp på show, hon är i grund och botten en dressyrryttare. Sara har gått en treårig hästutbildning på Vretagymnasiet i Östergötland och även jobbat på Ericssbergs Säteri och i Holland hos hästtränaren Will Rogers

Stardust Miniature Horses, Ubbyvägen 40, 762 94 Rimbo, telefon 070-409 07 52