Rasfakta

 

 

STARDUST

Miniature Horses

 

Vad är en amerikansk miniatyrhäst?

En amerikansk miniatyrhäst är kortfattat en stor häst i litet format. Målet med aveln har alltid varit och är än idag att få fram en ras som både exteriört och psykiskt sett är så lik en stor häst men i minsta möjliga format. Namnet Amerikansk miniatyrhäst kommer ifrån att de långa gedigna avelsarbetet med att få fram denna fantastiska ras började i just USA.

 

 

Varför miniatyrhäst?

 

Den Amerikanska Miniatyrhästen har något alldeles extra, de sticker ut ur mängden och har glimten i ögat. Till sinnet är de som en stor häst som älskar att lära sig och är lätta att ha att göra med.

De har en positiv anda och söker jobb på ett helt annat sätt än en ponny.

De är otroligt vackra och fascinerande som gör dem ännu mer älskvärda. Om man vill köpa en liten häst så rekommenderar vi att man väljer en amerikansk miniatyrhäst då de lyssnar, är intelligenta och otroligt vackra att titta på.

 

 

Den vanligaste frågan som vi möts av är vad man gör med en så liten häst. Det tycks inte vilja sig bättre än att folk i allmänhet har glömt bort hur mycket annat man kan göra än att rida på sina hästar. Hästarna lämpar sig alldeles utmärkt till all sorts trickträning, agility, sällskap, longering, tömkörning och vanlig körning. Utställning och show på somrarna, tolkning på vintrarna. Låt dig inte luras av deras ädla utseende, det är en tålig häst med bred variation. Miniatyren är en häst att ha riktigt kul med som inte kräver lika många timmar i stallet som en stor.

Detta är en häst för alla.

 

 

Källor: SMHF

Stardust Miniature Horses, Ubbyvägen 40, 762 94 Rimbo, telefon 070-409 07 52